Petreceri pentru copii cu un buget accesibil

Vrei să-i organizezi copilului tău ziua de naștere, dar dorești sa ai un cost accesibil? Ai fi surprins cât de ușor este să păstrezi petrecerea celui mic la prețuri accesibile cu aceste idei ieftine de petreceri pentru copii. Este vorba despre respectarea bugetului, asigurându-vă în același timp că cei mici se distrează de minune și creează o mulțime de amintiri frumoase. 

Idei de petreceri pentru copii cu un buget redus

Este vară, iar copii adoră să se joace in aer liber, să-și  consume energia in natură. Așadar putem lua in considerare o ieșire in aer liber in parc, o zona de barbeque sau de ce nu- un parc de aventura, unde poate desfășura o mulțime de activități si jocuri de echipă. 

Dacă alegeți să petreceți ziua de naștere într-un parc, ați putea completa cu câteva jocuri de școală veche, cum ar fi Baba Oarba, Vanatoarea de Insecte, Baloane Magice, Șotronul, Vânatoare de Comori. Dacă ești îngrijorat de cost, dar vrei totuși să îl/o sărbătorești pe cel mic/ă, păstează totul simplu. Copiilor le pasă mai puțin decat crezi de mâncare si decorațiuni. Cumpărați pahare și farfurii de unică folosință,  fructe proaspete de sezon din care puteți face un platou distractiv și frigărui sau de ce nu mere sau gogosi atârnate pe o sfoară care se leagă, iar ei ar trebui să le servească fără să-și folosească mâinile. Este un joc ieftin și vesel. Important este sa fiți creativi si să le stârniți imaginația. 

Google este prietenul tău, nu există practic nicio limită pentru temele de joc si activități. Dacă doriți să faceți o investiție minimă,  pălăriile și baghetele de vrăjitor pentru o petrecere de aniversare tematică Harry Potter este o idee distractivă de joc de petrecere. 

Exista și varianta de a închiria un castel de sărituri sau un tobogan de apă. Îi ține pe copii ocupați tot timpul și  elimină nevoia de a angaja sau de a face orice altceva pentru divertisment. 

Combină jocurile de petrecere cu o răsplată. Fă o vânătoare de comori și tot ce găsesc copiii, își pun în propriile pungi de acadele. Acest lucru vă va economisi și timp.

Idei de petreceri pentru copii cu buget general 

 Pentru copiii mai mari, o petrecere în pijamale, este o modalitate minunată de a dezvolta prietenii mai profunde. Ai putea transforma asta într-o seară de jocuri cum ar fi Karaoke, Adevăr sau Provocare, Continuă-mi povestea…, Talentul meu, Mima, Toți in cerc sau Cortul( dacă dispuneți de spațiu). Pizza si sucuri (de preferat naturale stoarse din fructe de sezon) servite cu paie din hartie haioase sau umbreluțe, prajituri sau tort ce contine forma personajului favorit de către sărbătorit (să nu uităm de lumânări) , ar fi o bucurie sa facă parte dintr-o aniversare memorabilă.

 Pentru bebeluși când sunt prea mici pentru a observa, organizați petreceri de naștere la fiecare doi ani, iar în anul liber, mergeți pentru o experiență în schimb, poate la o grădină zoologică, un parc acvatic din apropiere sau chiar la observarea naturii. 

Idei de mâncare pentru petrecerea copilului- sănătoase și la preț accesibil 

Uneori, zilele de naștere sunt programate dimineața pentru a evita cateringul, dar prânzul poate fi de fapt cea mai rentabilă opțiune. Cumpărați de la piețele locale legume pe care le puteți tăia felii sau cubulețe, alimente pe baț pentru frigărui cu șuncă, brânza și legume sau fructe, mini pizza preparată în casă ce poate fi un substitut mult mai sănătos si accesibil decât de la restaurant, iar prăjitura banana bread îndulcită cu miere de albine este o opțiune mai sănătoasă decât multe prăjituri tradiționale (nu uita sa cumperi forme pentru prăjituri pentru a face totul mult mai distractiv). Acest lucru vă va costa mult mai puțin decât alimentația cu mâncăruri tradiționale de petrecere și de multe ori poate fi mult mai sănătos. Este bine să întrebați părinții copiilor ce vor fi invitați la petrecere despre alergii pentru a evita eventualele neplăceri cauzate de unul din alimentele pe care urmează să le oferiți. 

Summer outdoor kids birthday party. Group of happy Children celebrating birthday in park
Summer outdoor kids birthday party. Group of happy Children celebrating birthday in park

 Cumpărați un teanc de sticle individuale de apă de izvor de la supermarket și etichetați cu numele fiecărui copil. Este mai distractiv si creativ. 

 Popcornul este ieftin și delicios.

 Nu vă fie teamă să vă faceți propriul tort. Aruncă niște Maltesers deasupra și ai și tu un tort care va fi îndrăgit de toți!

Petrecerea copilului este pentru ca ei să-și amintească, sa creeze legături mai profunde cu ceilalți copii invitați, să se distreze și să dea frâu liber imaginației. Este o zi magică, iar noi cei mari ar fi frumos să aducem la realitate cele mai frumoase povești!